Wat zijn jullie openingstijden?

Huurders van een vaste werkplek of een bureauwerkplek hebben onbeperkt toegang, dus 24/7. Huurders van een flexwerkplek hebben toegang tussen maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30.

Mag ik ook 1 dagdeel komen werken?

Ja dat mag. Maar liever hebben we dat je wat vaker komt. Op die manier leer je de anderen beter kennen, en kun je van hun kennis en netwerk profiteren. En zij van die van jou natuurlijk.
Het hebben van collega-ondernemers en het sparren met elkaar is een van onze speerpunten. Dat gaat makkelijker als je wat vaker komt. Dat is ook de reden dat we alleen maandcontracten hebben.

Kan ik gewoon een keertje binnenkomen?

Ja hoor. Je bent van harte welkom. Elke (startende) ondernemer; ZZP-er en iedereen die erover denkt een bedrijf te starten kan zo binnen lopen om vragen te stellen, koffie te drinken, of om collega-ondernemer te worden.
Kom je vaker koffie drinken, dan vinden we het fijn als je een vrijwillige bijdrage doet of een keer wat lekkers meeneemt. Zo houden we de huren van Het Ondernemershuis Hanzegilde betaalbaar.

Wat is een ‘voor wat, hoort wat’ contract?

Wij vinden dat iedereen het recht heeft om mee te doen. Ieder mens heeft talenten en kan deze inzetten voor de samenleving. Met onze ‘ voor wat, hoort wat ‘ contracten bieden we ondernemende mensen zonder budget de mogelijkheid om toch te werken bij het Hanzegilde. Jij belooft het afgesproken aantal uren per maand je in te zetten op een manier die anderen helpt, wij bieden een flexwerkplek en als je wilt ondersteuning.

Op welke wijze je anderen helpt, bespreken we samen in een gesprek. Zowel jij als Het Ondernemershuis Hanzegilde of de Doesburgse samenleving moet er beter van worden. Dit is onze win-win filosofie.

Neem contact op met Ilse of Jelle (email hidden; JavaScript is required) en informeer naar onze ‘ voor wat, hoort wat’ contracten of onze ‘opstart’ contracten. We hebben maximaal 5 van deze contracten lopen.

Wat is een ‘opstart’ contract?

Stel, je wilt wel komen werken, maar je bent net gestart. Je hebt dus geen geld om de huur te betalen.
Speciaal voor startende ondernemers, en mensen die willen starten met een onderneming hebben we opstartcontracten. Een half jaar lang betaal je slechts de huur die je kan missen en krijg je ondersteuning van een ondernemerscoach om je bedrijf goed op de kaart te zetten. Ook maak je natuurlijk gebruik van het netwerk van de collega-ondernemers.
Welke huur je kan missen bepalen we samen in een gesprek. Dit is dus ‘ op maat’ , net als de coaching en overige ondersteuning.

Natuurlijk gaan we er wel van uit dat je daarna bij ons blijft werken.

Ik heb geen behoefte aan een werkplek, wel aan ondersteuning, kan ik dan ook bij jullie terecht?

Ja dat kan. In een gesprek bepalen we samen welke ondersteuningsbehoefte je hebt. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze ondernemerscoaches.

Dat sparren, kost dat veel tijd?

Nee, we zijn allemaal ondernemers en dus hard aan het werk. Toch is er altijd wel iemand die tijd heeft of maakt als je even wilt overleggen, advies nodig hebt, of gewoon je verhaal wilt doen over die klagende klant, of de nieuwe toffe opdracht die je binnen hebt gehaald.

Kan ik bij jullie ook kantoorruimte huren?

Nee dat kan niet. Het Ondernemershuis Hanzegilde verhuurt alleen werkplekken, en geen kantoorruimte. Dit is een bewuste keuze, omdat onze ervaring is dat in een bedrijfsverzamelgebouw ondernemers weinig sparren of gebruik maken van elkaars kennis, kunde en netwerk.
Wil je graag een kantoorruimte, dan verwijzen we je graag door naar een bedrijfsverzamelgebouw. Deze kun je vinden in o.a. Arnhem, Doetinchem en Zutphen.

Hoeveel ondernemers werken er bij jullie?

Er is plek voor maximaal 25 ondernemers. Hier kiezen we bewust voor, omdat we zo de relatie tussen de ondernemers kunnen borgen. Je bent een persoon, geen nummer. Doordat jij de anderen kent, en de anderen kennen jou, is iedereen ook bereid elkaar te helpen. Zo kun je maximaal profiteren van de positieve effecten van werken bij Ondernemershuis Hanzegilde.

Als er meer ondernemers willen werken, hanteren we een wachtlijst.

Wat moet ik doen, als ik bij jullie een werkplek wil huren?

Je kan binnen komen lopen. Als je je laptop meeneemt, dan regelen we het zo dat je direct aan de slag kan.
Je kan natuurlijk ook eerst even bellen of mailen.

Hoe weet ik nou of Het Ondernemershuis Hanzegilde bij me past?

Er is maar 1 manier om hierachter te komen: Kom een keer naar onze proefwerkweek.
Op aanvraag kun je 1x een week gratis proefwerken. Zo kun je kennismaken met de Collega-ondernemers van Ondernemershuis Het Hanzegilde en zij met jou. Naar onze mening de enige manier om te kijken of we bij elkaar passen.

Wat kost een werkplek?

Kijk hier voor onze prijslijst

plaatje FAQ