Beginnend ondernemer bij het ondernemershuis Hanzegilde

Het begin van..

Na 40 jaar bij een bank te hebben gewerkt gaat Beeuwe (Linkedin) het anders doen. Met zijn kennis van het werkveld wil hij nu actief gaan worden op het gebied van onderwijs. Beeuwe wil, met zijn achtergrond in de bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie, het onderwijs helpen op het gebied van projectopdrachten, begeleiding bij stage en afstudeeropdrachten. Hij richt zich vooral op het MBO, HBO en beroepsopleidingen. Beeuwe: ‘Ik wil graag mijn ervaring en kennis delen met een nieuwe generatie’.

Een kring van relaties

Vele beginnende zelfstandig ondernemers creëren thuis een eigen kantoortje om aan het werk te kunnen. Ook Beeuwe had vanuit zijn vorige baan een mooi kantoortje aan huis waar hij 2 dagen in de week thuis kon werken. Op het eerste ogenblik lijkt het ideaal om vanuit huis te werken. Maar als beginnend zelfstandig ondernemer miste hij toch het contact met mensen. Beeuwe: ‘Een kring van relaties verdwijnt en dat kon ik hier weer opbouwen’.

Open omgeving

Er zijn veel verschillende zzp’ers aangesloten bij het Hanzegilde waardoor Beeuwe een nieuw groot netwerk erbij kreeg. Er wordt veel samen gewerkt en er is veel interactie met elkaar, dit zorgt voor een positief effect in het werk. Het is een open organisatie, in deze omgeving staat iedereen voor elkaar klaar. Er worden tips vanuit het eigen werkveld met elkaar gedeeld. De beste tip die Beeuwe hierbinnen heeft gekregen was ‘Trek je eigen plan, ga je eigen weg’. Door de vele verschillende disciplines heeft Beeuwe geen behoefte aan een andere werkplek.

Beeuwe: ‘De opzet van het Hanzegilde is uniek, dit ondernemershuis is een mooie werkplek voor zpp’ers. Het is een soort van open kantoor tuin met gezellige en lekkere lunches’.

Plaats een reactie