Bloggen: het werkt echt!

Wat is bloggen?

Bloggen is een van de beste manieren om mensen naar je website te krijgen. Bloggen is het schrijven van een interessant artikel en deze plaatsen op je website. Een artikel of blog is interessant als de lezer er iets aan heeft.

Blog delen via social media

Als je de blog op je website hebt geplaatst, kun je het gaan delen op social media. Dit kun je natuurlijk doen met een aankondiging “ nieuwe blog geplaatst” . Alleen werkt een manier waarmee je de lezer nieuwsgierig maakt beter “ Altijd al willen weten hoe je hoger komt in Google?”

Maak mensen nieuwsgierig

Zorg dus dat mensen nieuwsgierig worden naar de blog die je hebt geschreven. Nieuwsgierig maken kan op drie manieren:

  • Hou dingen achter:

    Geef een beetje informatie weg op facebook, en zorg dat duidelijk is dat de rest op de site te lezen is. De lezer wordt nieuwsgierig en gaat kijken op je site.

  • Stel een ongewone vraag:

    of doorbreek op een andere manier het wereldbeeld van de lezer. Natuurlijk leg je hierbij de relatie met je blog. Dus niet de vraag “ Wat is je passie” maar bijv. “ Wat voor leuks heb je vandaag gedaan?” Of ‘ Wat was je allergekste bijbaan?”

  • Stel een vraag

    en laat een deel van jouw antwoord op de vraag terugkomen in de blog.

Hoe krijg je veel volgers voor je blog?

Om ervoor te zorgen dat veel mensen de link naar je blog zien, is het belangrijk dat je als bedrijf veel volgers hebt op facebook en de andere social media waar je op actief bent, zoals twitter en linkedin.

 

Veel volgers krijg je door je regelmatig in discussies en gesprekken te mengen die gaan over onderwerpen die te maken hebben met je bedrijf. Deze discussies vind je in “ groepen” waar je lid van kan worden. Zeker als je dan wat interessants te zeggen hebt, zullen mensen je gaan volgen. En volgers zijn weer potentiële bezoekers van je website. Daarnaast dienen de discussies in de groepen als inspiratiebron voor je blogs.

Laat lezers reageren op je blog

Alleen al meer bezoekers op je website is fijn, als ze gaan reageren op je site heb je er nog meer aan. Door je blogs te eindigen met een vraag, stimuleer je reacties op je website. En zo komt je website weer hoger in google. En daarnaast voelen mensen die reageren zich meer betrokken bij je bedrijf, waardoor de kans groter is dat ze klant worden.

We zijn benieuwd wat je hebt aan deze tip. En natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar je blogs. Laat het ons weten!

 

Meer lezen?

Gratis E book: Google ik heb je

Plaats een reactie