Onderwerpen waar je geen verstand van hebt, hoef je niet helemaal zelf te ontdekken

Het begin van…

Mathieu Lindner is echte techneut met een bedrijfskundige aanleg. Sinds 2 jaar heeft hij samen met een compagnon een eigen bedrijf genaamd Enexia. Enexia helpt bedrijven verder op het gebied van onderhoudsmanagement, om meer na te denken over het onderhoud van machines.

‘’Het gat in de markt wat we zagen was dat heel veel bedrijven worstelen om professioneler met hun materieel om te gaan’’, aldus Mathieu.

Ondernemen is met dezelfde dingen worstelen

Mathieu is op zoek gegaan naar een werkplek weg van huis. Als ik er niet ben, ben ik er ook niet en kan ik niet afgeleid worden.

Volgens Mathieu tref je hier veel mensen die met dezelfde ondernemingsvragen aan het worstelen zijn. Iedereen kan elkaar bijstaan en de sfeer is heel relaxed. ‘’Ik ben gevoelig voor een prettige werkomgeving’’, aldus Mathieu. Er is een andere soort aanspraak met ondernemers onderling dan wanneer je bij klanten zit. 

Bij Hanzegilde is iedereen bereid elkaar te helpen

Sinds een jaar is Mathieu aangesloten bij Hanzegilde. Mathieu vertelde dat mensen bij de Hanzegilde hem aanspoorde om een opleiding voor ondernemers te gaan volgen.

Mathieu: ‘’Eerst zag ik dit helemaal niet zitten, maar ben de opleiding toch maar gaan volgen. Achteraf bleek dit enorm waardevol geweest te zijn’’. Dit is een voorbeeld van iets wat Mathieu nooit had gedaan als hij niet bij de Hanzegilde was aangesloten.

Kring van kennis

Het zijn de kleine dingen die Mathieu zo fijn vindt aan het werken bij de Hanzegilde. Ondernemers bij de Hanzegilde zijn bereid om andere ondernemers te helpen, al is het maar voor een half uurtje. ‘’Onderwerpen waar je geen verstand van hebt, hoef je niet helemaal zelf te ontdekken en je hebt meteen een kring van kennis om je heen’’, aldus Mathieu.

Het zijn allemaal vaklui die toevallig een eigen bedrijf hebben en hier kun je terecht om puur over het vak ondernemen te sparren. 

Plaats een reactie