Hoe zet je de stap van werknemer naar ondernemer?

Vorig jaar oktober liep Beeuwe bij Ondernemershuis Hanzegilde binnen. Net als veel mensen uit Doesburg en omgeving kende hij het Ondernemershuis wel, maar was er nog niet binnen geweest. Maar nu was er iets gebeurd in zijn leven, waardoor hij besloot een keer binnen te stappen: hij was boventallig verklaard.

Vrijblijvende gesprekken

Vrijblijvend voerde Beeuwe enige gesprekken met Jelle, Ilse en Anja. Zijn CV werd bekeken en van feedback voorzien. En Beeuwe’s vragen over hoe het is om ondernemer te zijn en of hij geschikt was voor het ondernemerschap werden beantwoord. Beeuwe waagde de stap: hij ging zich oriënteren op het ondernemerschap. Daarnaast besloot hij een opleiding te gaan doen om te leren hoe hij zijn kennis kan overbrengen op jongeren.

De werkplek is beter dan thuis

Sinds die tijd werkt Beeuwe bij Ondernemershuis Hanzegilde. Volgens hem de ideale werkplek, want er heerst een professionele informele sfeer, waarin iedereen hard werkt aan zijn eigen onderneming, en tegelijkertijd niet te beroerd is voor een grapje, bijkletsen of sparren. Ook de mogelijkheid om gasten te ontvangen maakt de werkplek goed. ‘Om eerlijk te zijn zelfs beter dan bij mij thuis,’ aldus Beeuwe.

Beeuwe: ‘Het werken in een omgeving met gelijk gezinden geeft me een extra boost. Als (aankomend) ondernemer bij Ondernemershuis Hanzegilde, heb je met iedereen contact, terwijl iedereen andere dingen doet.’

Samen lunchen ziet Beeuwe als een van de momenten waarop je informeel op goede ideeën wordt gebracht. Maar ook andere gelegenheden, zoals de uitreiking van de Ondernemersprijs van het jaar, bieden mogelijkheden om je eigen netwerk uit te breiden.

“Het is fijn terug te kunnen vallen op mensen die in dezelfde situatie zitten. Die ook zzp-er of ondernemer zijn”

Gewoon doen!

Op de vraag wat de beste tip is die hij heeft gekregen bij het Ondernemershuis Hanzegilde, antwoord Beeuwe vol overtuiging: ‘ Gewoon doen!’

Maak ook de stap van werknemer naar ondernemer

Wil je net als Beeuwe misschien als ondernemer aan de slag, maar weet je nog niet hoe dit aan te pakken, kom dan vrijblijvend langs voor een kopje koffie, of lunch mee en spar met ondernemers over je plannen.

Ben je ondernemer en de zolderkamer beu? Meld je dan aan voor de Proefwerkweek en maak dan vrijblijvend een week lang gebruik van een werkplek bij Ondernemershuis Hanzegilde

 

Plaats een reactie