Flexwerkplek Ondernemershuis Hanzegilde & Coronavirus: veel gestelde vragen

Hoe veilig is werken bij het ondernemershuis Hanzegilde in de tijd van het coronavirus

Het advies van de overheid is nog steeds om zo veel mogelijk thuis te werken. Dit advies werkt niet voor iedereen: je bent klein behuisd en hebt geen goede werkplek of je wilt geconcentreerd doorwerken. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan aanspraak of even iemand anders zien. Ondernemershuis Hanzegilde biedt ook nu een veilige flexwerkplek, met fijne collega’s.

Zijn jullie nog open nu het thuiswerk advies geldt?


Ja, Ondernemershuis Hanzegilde is open, in lijn met de adviezen van de Rijksoverheid. Werk je bij ons, dan heb je een eigen tag en kun je werken wanneer het voor jou uit komt. Zo zorgen we er ook voor dat we niet allemaal tegelijk aanwezig zijn.

Is er genoeg ruimte bij jullie om de social distance van 1,5 meter in acht te nemen?


Zeker weten, het pand is groot genoeg om een aantal meter afstand tussen elkaar te hebben. Bij het Ondernemershuis Hanzegilde is het makkelijker om afstand te bewaren tot anderen, dan bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen. Ook hebben we een aantal maatregelen getroffen, zoals schermen tussen de bureau’s en een looproute. Wel vragen wij iedereen met nadruk om de social distance in de keuken in de gaten te houden.

Worden jullie locaties extra schoongehouden?


Ja natuurlijk, verder is er genoeg zeep en zijn er extra hygiënedoekjes voor iedereen. Deurklinken en lichtknoppen hebben extra onze aandacht. Tevens staan er bij beide ingangen desinfectie-zuilen. Maar ook op dit punt vragen wij iedereen om eigen verantwoordelijkheid te nemen en regelmatig hun handen te wassen en de werkplek extra schoon te maken.

Mag ik klanten ontvangen?

In overleg is dit beperkt mogelijk. Wel dienen zij zich (vanzelfsprekend) ook aan de richtlijnen te houden. Er zullen dus geen grotere meetings plaats vinden (meer dan 4 personen zien we als veel). Verder gaan we ervan uit dat, conform de richtlijnen mensen met klachten thuis te blijven.

Plaats een reactie